» Stichting RIXT

Stichting RIXT

De Stichting RIXT werd opgericht om ter gelegenheid van de officiŽle ingebruikneming van Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden de openingsvoorstelling te realiseren. De Opera RIXT werd in januari 1995 zes maal scenisch uitgevoerd in Stadsschouwburg De Harmonie. De wereldpremiŤre vond plaats in aanwezigheid van H.M. de Koningin. Stichting RIXT droeg de artistieke en financiŽle verantwoordelijkheid.

Stichting RIXT is actief gebleven en stelt zich ten doel opera en muziektheaterwerken te initiŽren en te produceren. De producties dienen een Fries element te bevatten. Dit element kan liggen in het onderwerp, bij de makers of in het gebruik van de Friese taal. De Stichting verzorgt de fondsenwerving en de productionele kant. Stichting RIXT wil met haar initiatieven bijdragen aan het culturele productieklimaat in het Noorden van het land.

Het Bestuur van Stichting RIXT, de Fryske Opera is als volgt samengesteld:

Mr. Evert Jan Rotshuizen, voorzitter
Prof.Mr. Evert Aardema, penningmeester
Drs. Geart de Vries, secretaris
Annet van der Hoek , bestuurslid
Jaap Sjoerdsma , bestuurslid
Henk Smink , bestuurslid

Adviseur van het bestuur:

Mr. Arthur Oostvogel, directeur Stadsschouwburg De Harmonie
Drs. Jan Geert Vierkant, directeur Noord Nederlands Orkest